Vámpírok igenis léteznek!

Vámpírok igenis léteznek, bármennyire is akarják ezt megcáfolni. Ha vki hisz a vámpírokban, akkor léteznek vámpírok. Csak egy gyenge elme nem hisz ezekben a mítikus lényekben.

Láthatatlan vámpír: a TBC

Betegség és félelem a vámpír mese ihletői és ezek szerint a TBC-s betegekkel kapcsolatos. A középkorban gyógyíthatatlan, és gyorsan, sok embert megfertőző betegségtől való félelem, valamint a határtalan képzelet által kelhettek szárnyra az első vámpír történetek. A tüdőgümó-kóros betegek sápadtak voltak, napról-napra egyre gyengébbek lettek, mintha valami éjszakáról- éjszakára elszívná életerejüket… Ráadásul a betegség tüdővérzéssel járt, amit felköhögve véres volt a szájuk… A templomban hallották: a biblia is megállapítja:

Mert a test lelke a vérben van, én pedig az oltárra helyeztem azt értetek, hogy engesztelést szerezzen a lelketekért, mert a vér szerez engesztelést a benne levő lélek által. Ezért mondom Izrael fiainak: ,Egyetlen lélek se egyen közületek vért, és a köztetek lakó jövevények közül se egyen senki sem vért!’  (3Mózes 17:11-12)

Ezek után a nép a részletek rossz összerakásával létre is hozta a mesét… Félelem a haláltól, tudatlanság, fantázia, babona… és már terjedtek is szájról-szájra a történetek…

Ezen a képen a tuberkulózist okozó Mycobacterium tuberculosis bacilus látható. A tuberkulózust másképp gümőkórnak is nevezik.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 38
Tegnapi: 65
Heti: 107
Havi: 431
Össz.: 258 984

Látogatottság növelés
Oldal: TBC
Vámpírok igenis léteznek! - © 2008 - 2021 - wampire.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »